Pagina's

maandag 14 juli 2014

. . . Weten het even niet meer

Na de vakantie naar groep vier! Roept ons meisje trots. ik ga afzwemmen, roept ons meisje trots. En wij? Wij zijn hartstikke trots erop. Maar, mijn god, wat wordt ze groot. Ze groeit als kool, ze wordt wijs. En ze wordt mondig. Althans, mondig was ze altijd al wel, maar nu weet ze ook mondig te zijn, tegengas te geven en argumenten aan te voeren voor het feit dát ze mondig is. En wat kun je dan? Soms, schaapachtig toekijken, soms toegeven en soms toch maar aangeven dat ze toch echt niet brutaal hoeft te doen.

En wat gaat ze nu doen, nu ze klaar is met zwemmen? Ze heeft een diploma C, dus in feite is ze met 'gewoon' zwemmen klaar. Alles heeft de revue al gepasseerd. Hockey, turnen, tekenles, paardrijden, toch wedstrijdzwemmen, etc.

Laatst zei ze, als hockey toch te duur is, wil ik wel op tekenles. Vandaag had ze echter het lumineuse idee opgevat om acteerlessen te nemen. Feitelijk is dat ook wel wat voor haar. Soms kan ze een enorme drama queen zijn. Ogen gericht op een lamp die aanstaat en dan komen de tranen. Af en toe naar mama kijken of het helpt, dan weer even met een boze blik naar papa, want nee, het hielp toch niet.

Acteren is wel wat voor haar. Ook het zingen en dansen en teksten onthouden van de meest onmogelijke liedjes gaat haar goed af.

We zien wel. Eerst maar eens even lekker vakantie vieren, daarna mag ze eens goed gaan nadeknken over wat ze nu eigenlijk wil. En nee, dan niet voor een maand of twee, maar minstens een jaar. Anders zie ik haar nog zo van de ene hobby naar de andere schieten, zonder dat ze echt heeft kunnen 'proeven' van datgeen waarvoor ze dan gekozen heeft.

En wij? Wij wachten met smart af of het niet toch lukt haar klein te houden....

Fijne vakantie mensen

Gr.
De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten