Pagina's

donderdag 13 maart 2014

....worden op het matje geroepen

Ja, u leest het goed. We worden op het matje geroepen. Althans, we, je kunt beter zeggen Ik... De man des huizes. Hoe dat komt? Dat ga ik u nu vertellen. Maar eerst nog even een andere leuke situatie.

Dit weekend waren we naar Morskieft gegaan. Dat is een erg leuke buiten en binnen speeltuin. Dat zijn ongeveer vijf voetbalvelden vol met speeltoestellen. Kinderen betalen drie euro entree en volwassenen niets.... Nou ja, niets. Je haalt eens wat drinken, je haalt eens wat eten, je haalt nog eens wat drinken. Dus, met andere woorden, als volwassenen betaal je aardig mee. Alleen geen entree.

Enfin, we zaten te eten. Je kent het wel, patatjes, bitterballetjes, frikadelletjes, noem maar op. Komt er op een gegeven moment een jongetje naar onze tafel. Ik zal u even schetsen hoe dat ging:
Jongetje: "wat doet u", waarop Mijn vrouw zegt "eten". Jongetje vraagt "wat eten jullie dan?". Mijn vrouw antwoord met patatjes. Het jongetje zegt "en gehaktballetjes!". "Ja", zegt mijn vrouw. "Mag ik er ook 1", vraagt het jongetje. Hierop antwoord ik "nee". Vraagt het jongetje "waarom niet?". Hierop zeg ik "omdat wij dit gekocht hebben en voor ons is". Zegt het jongetje (ja mensen, nu komt het) "maar ik vond ze ook lekker!".

Je begrijpt, we hebben het jongetje verteld dat hij dan maar aan zijn papa en mama moest vragen of hij ook die 'gehaktballetjes' mag hebben.

Nu teurg naar het onderwerp. Jahaa, jullie zijn benieuwd he? :)
Gisteren brachten we onze dochter naar bed en na het verhaaltjes lezen zij ze "mama, ik wil nog wat met papa bespreken". Wij vonden het uiteraard prima, dus mijn vrouw ging naar beneden toe en ik bleef bij haar achter.

Ik ging zitten en vroeg haar wat ze mij wilde vertellen. Zegt ze "papa, ik vind het niet zo leuk meer als je zo gek doet".

Tja.....kleine meisjes worden groot. Morgen alweer 7. Dan kan het natuurlijk niet meer, een papa hebben die maf doet. :)

Tot de volgende keer maar weer,

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten