Pagina's

zondag 3 juni 2012

gaan zwemmen

Sinds een paar maanden heeft Selena de smaak te pakken. Van het zwemmen wel te verstaan.
Springen, onder water, schoolslag op de buik, schoolslag op de rug. Het maakt haar niets uit. Ze vindt het allemaal even leuk. Ook nog wel moeilijk natuurlijk, maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij.


Ze heeft les in een klein groepje waar ze bijna individueel leskrijgen. Althans, er staan twee leraren op zo'n 8 kinderen.

Vandaag zijn we weer samen gaan zwemmen. Zoals bijna elke zondag.
Eerst in het "speelbad", waar een glijbaan is, een wat dieper gedeelte en een nog iets dieper gedeelte. Daar speelt ze een tijdje en dan vraagt ze of we naar het allerdiepste gaan.


Ik heb haar een tijdje terug laten zien in welk bad ik zelf elke maandag en donderdag zwem. Ze vindt het geweldig en springt ook daar graag in het water. Tuurlijk, wel met zwembandjes anders "verzuipt" ze :)

Enfin, vandaag zijn we dus ook weer in het zwembad geweest en wilde ze weer in het diepste bad. Hebben we samen baantjes gezwommen (wel 4!). Selena wilde nu zelf van de (lage) duikplank af. Dat mocht.
Heel voorzichtig schuifelde ze over de duikplank, totdat ze bij het eind van de plank stond. toen krabbelde ze toch terug. "geeft niet", zei ik tegen haar. En ze kwam weer terug van de plank in het water.

Ik liet haar zien dat er kinderen van (ongeveer) haar leeftijd er ook vanaf sprongen en dat ze helemaal niet zo ver onder water ging als dat Selena misschien dacht. En ook die kinderen hadden zwembandjes om.
Toen ging ze toch nog weer terug op de duikplank. Weer schuifelen naar het eind en JAAAA HOOORRRR, daar sprong ze in het water.

Met een gezicht voor trots keek ze mij aan en vroeg ze of ze nog een keer mocht. Natuurlijk, dit mocht ze. En zo is ze wel een half uurtje bezig geweest met alleen maar springen van de duikplank.


En het valt natuurlijk te raden wat volgende week zondag op het programma staat......Juistem......

Tot de volgende keer maar weer,


Met groet,
De Smidjes,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten