Pagina's

maandag 8 augustus 2011

. . . maken er een sport van

Onze dochter is vier, maar heeft nu al een winnaars mentaliteit. Althans, dat wil ze ons maar al te vaak doen bewijzen. Verliezen? oh nee, dat komt niet in haar woordenboek voor. Met alles is zij de eerste, niks kan ze verliezen. En ook al wint ze niet........ dan toch heeft ze gewonnen!

Met alle drama van dien als ze een keer echt niet wint, dan is haar standaard kreet " Ik win nooit!". Zelfs af en toe een beetje hulp van papa of mama kan ze dan niet waarderen, want in de meeste gevallen verliest ze dan alsnog. Een boos gezicht, een klein beetje huilen en flinke dramatiek tot gevolg.

We hebben het al een keer eerder gezegd geloof ik, rijp voor de toneelschool is ze, of misschien slaat ze die wel over en wordt ze vanwege overdreven dramatiek gelijk voor een musical geauditeerd! Maar goed, eerst nog even een week of vier vakantie; met zo nu en dan de vraag "Wanneer moet ik weer naar school?". Ondertussen is ze ontzettend leergierig en wil van alles en nog wat weten welke letter, cijfer of woord er geschreven staat.


We zijn ontzettend trots op onze vier jarige drama koningin. Ze kent de letters A, a, E, e, S en s al....jaja, zelfs het verschil tussen hoofd- en kleine letters ontgaat haar niet meer. Ondanks dat ze het alfabet nog niet kent, weet ze al goed het verschil tussen de eerder genoemde letters .... "papa....de A is een Hoofder he?"; "Papa, Smarties begint met een S, net zoals ik he?". En steeds vaker probeert ze woorden te spellen. Eerst deed ze dit door lettergrepen, maar tegenwoordig probeert ze dit met fonetische klanken.

Echt geweldig om te zien. En ja, beste mensen, ook dit gaat gepaard met de nodige dramatiek!

Al met al, twee trotse ouders en een nog trotsere dochter (op zichzelf) :)

Tot de volgende kollum,

Groetjes,
De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten