Pagina's

zaterdag 19 februari 2011

. . . hebben een kleuter!

Het is bijna zover.

Onze dochter transformeert langzaam van een puberende peuter in een beginnende kleuter! Je merkt het aan alles. Zo mag ze een aantal keer "oefenen" voordat ze over een paar weken naar de grote basisschool mag. Het oefenen bestaat uit een paar keer meedoen op de woensdagochtend in het klasje waar ze straks komt. 1B bij juf Jet! Het zegt jullie waarschijnlijk niets, maar dit is wat wij de hele dag mogen aanhoren :).

Zo heeft ze afgelopen woensdag haar eerste kijkochtend gehad. De voorafgaande dagen liep ze al vrolijk te stuiteren en te melden dat ze nu dan toch eindelijk naar de basisschool ging. Woensdag ochtend ging ze samen met mama, tja Papa heeft een nieuwe drukke baan bij www.catalpa.nl en kon niet mee - naar de basisschool toe en werd ze "achtergelaten"  in de kring.

Dit "achterlaten" zonder - zoals het in de peuterspeelzaal gaat - nog eventjes een puzzeltje te doen of dat mama even blijft, was toch wel even een hele aparte vreemde indruk. Onze dochter moest dan ook eventjes huilen. Niet onbegrijpelijk, kijkend naar mezelf, vroeger, bij elke keer naar een nieuwe klas gaan was het weer een drama! Wellicht niet zozeer voor mij, als wel voor mijn moeder! Geen zorgen, ook dat is uiteindelijk goed gekomen :)

Onze dochter heeft zich uiteindelijk prima vermaakt, goed en leuk meegedaan, lekker in de poppenhoek gespeeld en "helpertje" geweest voor Juf Jet.

Jef Jet en de basisschool kunnen niet meer stuk!

Later die middag had onze dochter gevraagd aan mama: "waarom spelen we op de basisschool, en leren we geen letters?".

Op naar de volgende kijk-ochtend. (als het goed is kan ik nu wel mee, tenslotte wil ik ook wel weten waar en bij wie ze terecht komt!).

Tot de volgende kollum,

Met de hartelijke groeten,
De Smidjes

1 opmerking:

  1. En ja hoor nu is ze een heuse kleuter, wat heerlijk.

    Leuk zo even op jullie blog te kunnen spieken.

    Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen