Pagina's

zaterdag 15 januari 2011

bij de dokter

Al enige tijd heeft mijn vrouw last van haar rug en buik. Sinds de bevalling van onze lieve dochter is dat al het geval. Jammer genoeg hebben ze (nog) nooit de oorzaak kunnen vinden.

Op een avond, onze dochter lag al in bed, kreeg ze weer een gigantische aanval van pijn zodat ze niet meer kon zitten, staan, liggen of diagonaal met de handen naar beneden of voeten in de lucht. Maar goed, daar gaat het nu verder niet om :) Tijdens de aanval zijn we naar de avondarts geweest en ook dat ging natuurlijk met veel pijn en moeite.

De avondarts constateerde "Ach...mevrouw, u heeft een spier verrekt, en dat gaat dan zeer doen" (alsof we dat laatste nog niet wisten of merkten!).

Nog verder aangemodderd, ook omdat de aanvallen niet zo heel vaak voorkomen, trachten we het min of meer op te lossen door mijn vrouw lekker in bed te stoppen met een warme kruik aan de voorkant en een warme kruik aan de achterkant.....De warme kruik aan de voorkant was helemáál geen succes (misselijk) en de warme kruik aan de achterkant...Tja, daar viel mee te leven, maar lost niets op.

Steevast vroeg onze dochter bij zo'n aanval: "Heb je rugpijn mama? ik ook!"; waarop dochterlief OOK een kruik wil. Met enigszins gekronkeld in bed liggen valt mijn vrouw dan "lekker" in slaap om vervolgens in de ochtend met half-misselijk gevoel wakker te worden en nog steeds een zeurderig gevoel in de rug.

Om een lang verhaal nog langer te maken.... Dit ging nog een hele tijd door, totdat we een paar weken terug de knoop hebben doorgehakt, door nogmaals naar de dokter te gaan en - indien dat nodig zou zijn - te eisen om een scan van de buik te laten maken! De dokter heeft een doorverwijzing naar het ziekenhuis gegeven en aldaar heeft mijn vrouw een echo van haar buik gekregen. De uitslag? galstenen.....

Dus.....nadat ze de officiele uitslag binnen was hebben we een afspraak gemaakt bij het ziekenhuis en hadden we een 2-minuten gesprek met één van de chirurgen....by the way, dat leek wel een ouderavond, je zit op een krukje, kwartier te wachten, arts komt eraan, 2 minuten om snel uit te leggen wat er gaat gebeuren en je staat weer buiten......Buiten het kantoor dan, want daarna moesten we nog naar de anesthe......degene die je in slaap brengt :) Daar duurde het iets langer vanwege de gebruikelijke onderzoeken zoals bloeddrukmeten en dat soort ongein....


En dan nu.......dit verhaal speelt zo'n 6 weken terug.......wordt mijn lieve vrouw aanstaande maandag opgenomen, moet ze nuchter in de ochtend in het ziekenhuis zijn..... (hopelijk maakt ze niet weer de grap, wanneer iemand haar vraagt of ze nuchter is, dat ze niet gedronken heeft....kunnnen ze niet zo tegen in het ziekenhuis)......vervolgens wordt ze ergens op maandag geopereerd en mag ze - als alles goed is gegaan - weer dinsdag naar huis!

Bij deze alvast heel veel sterkte voor maandag en dinsdag lieverd, want ik weet dat je dit gaat lezen :)

Tot de volgende kollum,

Groetjes,
De Smidjes

1 opmerking:

  1. Heel veel succes Tjip ! Nu moet je zelf koken en afwassen...;-)

    Grapje natuurlijk....Veel succes Antoinet...gaat helemaal goedkomen...

    groetjes,
    Ray

    BeantwoordenVerwijderen