Pagina's

zondag 5 december 2010

vieren Sinterklaas

De afgelopen weken waren we al flink in voorbereiding op afgelopen zaterdag. Pakjesavond. We zouden namelijk op 4 december het sinterklaasfeestje houden! Zondag is/was mijn vrouw jarig en om nog meer verwarring te voorkomen tussen alle pieten, sinten en kado's hadden we besloten deze dag rustig aan te doen.

Het begon natuurlijk met de intocht van Sinterklaas en al het mysterische gedoe rond de intocht, zoals de Babypiet en de boot die toch al wel in de haven lag (of toch niet?); Sinterklaas die van de babypiet niets af mocht weten en ohoh....waar waren de cadeautjes nu??

Onze dochter was er van overtuigt dat het allemaal wel goed zou komen! En heeft een flink aantal keren haar schoen gezet. Met niet onverdienstelijk leuke cadeautjes daarin, van hoe kan het ook anders, door haar gevraagde spullen :)

Van de week zelfs op mijn werk mijn schoen gezet...Ja, ja...ook daar kwam de Sint langs! en op de peuterspeelzaal, op 3 december, ook nog mooi naar Sinterklaas kunnen kijken die even in de groep van onze dochter langskwam om de kinderen te begroeten. En trots dat we waren op onze dochter, zij was één van de weinige die direct al met de grote zwarte piet wilde dansen.

Een leuk liedje rondom een blokken schoorsteen, op de maat van Papagaaitje leef je nog... Let op, daar komt hij (gereproduceerd door mijn vrouw, want ik heb het niet onthouden :)

Zwarte piet liep op het dak....humpie, dumpie,
Heeft cadeautjes in zijn zak .... humpie, dumpie,

Cadeautjes hier, cadeautjes daar,
Cadeautjes overáááál

Cadeautjes in de schoosrteen....HOEPS....

Dit nog een aantal keren ook met de andere kinderen gedaan te hebben, gingen de zwarte pieten en Sinterklaas weer een (school)deurtje verder.

Afgelopen zaterdagmiddag / avond, nadat iedereen verkleumd binnen was gekomen en hun zoetigheid op had (een culinair hoogstandje, gerangschikt op een weggooi bordje), vervolgens een flinke hoeveelheid patat naar binnen had gewerkt, ging ik naar onze bijkeuken om "koffie" in te gaan schenken.....

Dit "koffie"-schenken was natuurlijk het aanbellen, bonzen op de voordeur en ramen...

Stond ik daar met de pot koffie in de hand, terwijl onze dochter met een gigantische blik in haar ogen de donkere gang in kwam om eens te kijken wat voor kabaal dat was.

Samen met haar nichtje heeft ze in totaal vier (!) - jawel u leest het goed - zakken met cadeau's naar binnen gebracht.

Al met al een zeer geslaagd feestje!

Oh ja....dan nog even dit:
enkele uitspraken van onze dochter die zo in de loop van de weken naar voren kwamen (zet uw verbaasde gezicht op en leest u mee_):

* "Die Sinterklaas bij Opa op het werk, leek helemaal niet op de echte Sinterklaas"
* zittend op de bank, kijkend naar Lingo "Sinterklaas bestaat niet"

Zijn het fases? Legt ze associaties/verbanden snel? We weten het niet, zeker is wel dat ze slim is, en wij misschien al verwachten dat wanneer ze vijf is wij al met kliederige surprises bezig zijn :) (not...)

Tot de volgende kollum,

Met groet,
De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten