Pagina's

maandag 27 december 2010

vieren kerst . . ..

Het is verwarrend voor zo'n kleintje. Kerst en Sinterklaas.
Wanneer is het nu kerst, wanneer is het nu Sinterklaas. En de kerstman is niet echt, maar je zegt toch echt (fonetisch) "SenteKlahs" (Santa Claus) en dat lijkt toch wel heel veel op Sinterklaas. Daarbij komt ook nog eens dat het sneeuwt. En hoort sneeuw nu bij de winter of hoort sneeuw alleen maar bij de kerst? Immers...iedereen heeft het altijd over "Witte Kerst"; maar de sneeuw lag er toch al voor de kerst? En de sneeuw ligt nu toch ook nog na de kerst?


Ja schat...zeggen wij dan, sneeuw hoort bij de winter en niet zozeer bij de kerst. Bij dit soort uitleggen is dan steevast het antwoord "hm" of "oké` waarna onze dochter weer met haar pop gaat spelen.

Over haar pop gesproken. Sinds dat ze een klein neefje erbij heeft, neemt ze haar pop overal mee naar toe. Dit met spuugdoekje, dekentje en verzorgingstas. En niet te vergeten natuurlijk de flesjes (gevuld met appelsap en melk!).

Wanneer haar neefje er echter bij is dan zegt ze vaak "hij huilt veel he?", maar ook hier is zij niet tevreden met het antwoord "dat doen baby's omdat ze graag melk willen drinken" (bijvoorbeeld). Nee, dat is niet goed, want ze vindt het toch niet leuk als hij huilt; dan kruipt ze weer bij papa of mama op schoot en moet ze zelf ook een beetje huilen, of...."ik heb niet gehuild, maar heb wel traantjes".

Van het weekend, lekker kerstweekend gehad.

Eerst zaterdag zelf kerst gevierd. Jammer genoeg konden we vanwege het weer niet naar Opa en Oma in het westen toe, komt deze week wel. Vervolgens zondat bij de andere Opa en Oma kerst gevierd. Ze had hier heel veel zin in, maar vroeg wel in het begin van zondag, "he? maar we gingen toch naar Opa en Oma" (waarmee ze bedoelde de opa en oma in het westen). Daarna natuurlijk weer uitgelegd dat er héél véél sneeuw gevallen is en dat het niet verstandig was om die kant op te gaan , je raadt het al, de antwoorden "hm" en "oké" kwamen weer om de hoek kijken.


Al met al een goed sneeuwballen gevecht gehad met de onze dochter, haar nichtje, Oom, tante, opa, oma, mama en papa....Tja...alleen tijdens het sneeuwballengevecht is papa weer eens door z'n rug gegaan.... 't kan ook niet altijd feest zijn. Lees de oudere blogs er maar op na. Van de zomer is hij ook door z'n rug gegaan tijdens het spelen met de kinderen.

Wordt Papa te oud, of is hij gewoon krakkemikkerig? We zullen het wel niet te weten komen . Hoewel hij is al 37 jaar; dus wie weet aan de terugreis begonnen. Ach, bij 40 begint het echte leven pas, misschien dat zijn rug dan wel weer graat krijgt.

Nu zijn de kerstdagen voorbij, sneeuw is aan het dooien, wegen zijn niet meer (zo heel erg) glad en alleen de kerstboom lichtjes zijn nog aan, in plaats van alle versieringen in het huis. Langzaam afbouwen heet dat, straks nog even je vol (vr)eten met ouderjaarsavond en dan vanaf 1 januari (zal wel 3 januari worden na alle left-overs) weer volop niet-snoepen en rustig aan doen.

Goed uiteinde en tot volgend jaar!!

groetjes,

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten