Pagina's

zaterdag 18 december 2010

bereiden zich voor (voor kerst) . . .


oh wat een mooie kééééérstboom

Sinterklaas is geweest. Althans... volgens ons, niet volgens onze dochter, die huppelt
 vrolijk rond en zingt nog evengoed Sinterklaas liedjes. Wanneer wij zeggen dat Sinterklaas toch al naar Spanje is, vervangt ze liedjes waar het woord "Sinterklaas" in voorkomt....simpelweg in "Kerstman".

Ach ja...spannende tijd, de decembermaand, voor kinderen. Ook het  niet-luisteren en tegenspreken gaat steeds beter. Het wel luisteren en niet tegenspreken gaat daarentegen voor geen meter. Hoe hard we ook ons best doen, hoeveel truukjes je ook verzint......Het blijft december en de pepernoten zitten blijkbaar nog in de oren..

Het zal wel rustiger worden naarmate het einde nadert, van de maand bedoel ik dan :)

Iets grappigs.
Mijn vrouw was de kerstboom aan het versieren en onze dochter mocht haar kerstboompje versieren. Tussen het versieren door was ze gewoon vrolijk Sinterklaas liedjes aan het zingen. Hoezo, verwarrend? Het komt dan ook wel heel snel na elkaar.

Volgens mij ook in de vorige blog neergezet, maar onze dochter dacht in eerste instantie dat de zwarte pieten alleen met kerst kwamen. En tja.... wat houdt nu "sinterklaas" of "kerst" in. Die ene dag dat pakjesavond is geweest, of het optuigen van de kerstboom? Met onherroepelijk de vraag "waarom zet je de boom op mama en papa, het is toch nog geen kerst?". En alle mogelijke bochten waarin je je wringt om een zo goed mogelijk antwoord op te verzinnen.

Want ja.....waarom zet je de boom eigenlijk in huis? Waarom woont Sinterklaas in Spanje? Waarom lijkt de Sinterklaas bij opa op kantoor niet op de televisie Sinterklaas?

Maar goed, zodra de beste man en de andere beste man (kerstman) in beeld zijn, is het weer net zo indrukwekkend en zijn de vragen weer vergeten!Onze Alien-kat "Balou"
 
Een goed en gezond 2011 toegewenst voor iedereen die dit blogje leest. Ook voor de mensen die het niet lezen trouwens, maar goed die zullen deze wens ook niet zien :)

Fijne feestdagen en een goed uiteinde!

Tot volgend jaar!

Groeten,
De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten