Pagina's

zaterdag 2 oktober 2010

. . . op zoek naar een auto (alweer, deel 2)

Héhé, we hebben er één gevonden hoor. Een mooie paarse 850 GLT 2,5i uit het jaar 1995.
Hoe we hem gevonden hebben? Via de verschillende sites, zoals in ons eerdere verhaal verteld, hebben we diverse verschillende auto's bekeken.

We moesten er een eindje voor rijden, maar uiteindelijk was dat het wel waard! Zaterdagochtend vroeg zijn we vertrokken naar Leeuwarden om te kijken naar de paarse volvo 850. Het was vrij regenachtig en kwamen daar aan. We hadden afgesproken bij de kwik-fit, want de persoon die hem verkocht, werkt daar.

Natuurlijk hadden we de TomTom nodig, want zonder kunnen we niet tegenwoordig :)
We kwamen aan in Leeuwarden en bij de kwik-fit. Ik zag hem staan en had gelijk zoiets van "zucht....daar staat er weer zo één". Dit omdat bij de eerdere ervaringen (of moet ik zeggen aanvaringen?) met de andere auto's ze eigenlijk allemaal in slechte staat waren.

Een voorbeeld:
We hadden een bloedmooie auto in Almelo zien staan (althans....op de website met de foto's zag deze er waanzinnig uit). Leren bekleding, mooie rode bordeaux achtige kleur. Dus toen is mijn vrouw op een dinsdag daar naartoe gegaan om de auto te bekijken. (ik zelf zat in Breda http://www.nhtv.nl/ nog lekker te werken aan mijn osiris project). Ze vertelde mij dat de auto niet bordeaux rood was, maar meer tegen het bruin (!) aan en de binnenkant was wel mooi leer (uiteraard niet nieuw, maar wat wil je met een auto van 15 jaar). Echter bij de binnenkant aan de passagierskant was de airbag (let op.....nu komt het) teruggepropt op de plek waar deze hoort te zitten!

Dit was dus een duidelijke nee!

Dit verhaal en de andere auto's die we gezien hadden ontmoedigde mij dus om helemaal naar Leeuwarden te gaan om nog zo'n  brakke auto te bekijken. Maar goed, mijn vrouw was toch nieuwsgierig. En tja....wat doe je dan als liefhebbende man........juist, je geeft toe :)

Dus wij in Leeuwarden daar aangekomen, zien we de auto staan en lopen we er even omheen en daarna lopen we naar binnen toe. Toegegeven, na het rondje om de auto hadden we allebei zoiets van: "die ziet er keurig uit". Tuurlijk, er zitten wat deukjes en krasjes enzo, maar dat is de charme van zo'n oude auto.

De man van wie de auto was, moest nog even een klant helpen en kwam daarna naar ons toe. Hij loopt met ons mee naar de auto en laat even de binnenkant zien. Ook die zag er - jahaa....ik moet het echt toegeven - heel strak uit. Hij vraagt of we even een stukje willen rijden. Zo gezegd zo gedaan, we gaan een stukje rijden (die man en ik) en ook daar moet ik weer toegeven (help......mijn vrouw had gelijk) het rijdt als een zonnetje...>Alles lekker strak afgesteld en een super geluid. (niet voor niets heet een 850 een Roffel).

Enfin....heel leeuwarden doorgeweest om geld bij elkaar te sprokkelen. Natuurlijk geen rekening gehouden dat je niet meer als 250 euro bij een andere bank kan pinnen (eenmalig op een dag!).......je snapt natuurlijk wel dat dit ons ruim 1,5 uur gekost heeft om het geld bij elkaar te kunnen pinnen (van bank naar bank....).
Uiteindelijk gelukt! Auto op naam gezet, en ............................rijden maar!

We zijn nu dus de trotse bezitters van een 850, oftewel ons roffeltje :)
(met nu al een mankement....de remlichten doen het niet...ach ja, wordt van de week de remlichtschakelaar vervangen, dan komt dat ook weer goed).

Oh ja....voor de nieuwsgierigen onder ons, dit is 'em:


Roffeltje

Tot de volgende kollum maar weer,

Met Groet,

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten