Pagina's

zaterdag 16 oktober 2010

. . .hebben en dochter van 3,5 jaar

Onze dochter is bijdehand, ondeugend en soms gewoon stout.
Zo was ze vandaag aan het spelen met de lego en de duplo. Dat ging best goed. Op een gegeven moment vroegen wij haar de lego even op te ruimen (in de doos te doen) en daar begon ze dan ook mee....althans....1 blokje deed ze in de doos en daarna ging ze gewoon weer verder met bouwen. Dus weer zeiden wij dat ze verder moest gaan met opruimen. Dit herhaalde zich nog een paar keer, waarop dochterlief kwaad werd en met lego begon te gooien.

Wij leren haar - althans.....het blijkt altijd een poging tot te zijn :) - dat ze niet mag gooien met speelgoed. Dus ik zei tegen haar (in gespeelde bozigheid..) "oh....gaan we gooien met speelgoed, dan gaan we alles maar op zolder neerzetten zodat je er even niet mee kan spelen". Waarop zei natuurlijk begint te huilen en gillen dat ze wel wil spelen.

Mijn vrouw en ik zijn de lego in de doos aan het doen en zetten de doos alvast op tafel. Dochter huilt verder en kijkt wat in het rond. Plots stopt ze met huilen en zegt "Hé papa, er ligt nog een stukje onder de tafel".  Waarop ze onder de tafel kruipt, het stukje lego pakt, deze aan mij geeft en vervolgens weer op dezelfde plek gaat zitten en weer enorm begint te huilen dat ze wel wil spelen!

Hoe vreemder kan het zijn?

En verder is ze enorm bezig met cijfers te leren ontdekken. Dit doet ze - hoe verbazingwekkend genoeg - door naar lingo te kijken!

Bij Lingo moeten de kandidaten als ze een woord geraden hebben een bal zoeken en pakken (joh! hoor ik jullie nu denken). En wanneer ze een bal hebben gepakt wordt het getal opgelezen. En negen van de tien keer, als onze dochter iets oppikt of hoort - onthoudt ze wat ze gezien of gehoord heeft, en dat werpt blijkbaar zijn vruchten af.

Zo waren we vandaag naar het winkelcentrum Groot Driene (u allen wel bekend :) ) en kwamen we natuurlijk langs de huizen in de wijk. Onze dochter ging bij elk huis kijken wat er op het huisnummer stond. En ook hier - negen van de tien keer - had ze het goed!

Dus wie nu nog zegt dat lingo een stom spel is, mag zich nog wel eens achter zijn oren krabben, of een kind voor de televisie zetten om te zien hoe leuk het tv-spelletje is. Zo nu en dan krijg je namelijk te horen "Als ze de rode bal pakken is het niet goed hé mama?", of "JAAAAA DE GROENE BAL!!!".

Ons wervelwindje gaat na lingo altijd lekker slapen. Het gaat zelfs zo ver dat ze over lingo droomt!

Nu de woorden nog :)

Tot de volgende kollum!

Met groet,

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten