Pagina's

dinsdag 26 oktober 2010

Gaan naar Plopsaland (Coevorden)

Afgelopen zondag zijn we naar Plopsaland geweest.
We waren al in een Plopsaland geweest. Tijdens onze vakantie in België (Plopsaland "De Panne"). Maar deze is overdekt. Ook wel een ervaring overigens. Van te voren weet je namelijk niet wat je je daarbij moet voorstellen. Hoe hoog moet het gebouw wel niet zijn, vroeg ik mijn vrouw, aangezien je sommige achtbanen in "De Panne" tot de wolken stijgen ([overdrijfmodus]). Dit alles bleek mee te vallen. Of eigenlijk, we hadden het gro(o)t(s)er verwacht...Misschien komt dat, omdat wij al in "De Panne" waren geweest.


Aangekomen in Coevorden (of eigenlijk Dalen) is het een enorme - soort van - fabriekshal die heel mooi is aangekleed met een wandendecor (vervangbaar door andere decors?) en een soort van sterrenhemel. Overal waar je kijkt zie je mooi geschilderde huisjes. Te vergelijken met Disney, WarnerBrothers Movieworld en dat soort parken. Natuurlijk ook een aantal plopwinkeltjes en restaurantjes waar de interne mens verwend en de portomonee geleegd kan worden.

We waren met ons gezinnetje, mijn vrouw haar broer en zijn gezinnetje (man, vrouw, dochtertje) en haar vader en moeder. Supergezellig.

Onze dochter is helemaal gek van draaimolens, dus daar moesten we natuurlijk als eerste in. Geen probleem, lijkt een beetje op die gigantische draaimolen die bij de efteling staat. Wel iets kleiner maar het effect is wel ongeveer gelijk. Daarna wilde ze graag in een attractie die ik nu maar even de "springende kikkers" noem. Dit is een soort van draaimolen met bakjes waarin je kunt zitten, die eruit zien als kikkers. Dus onze dochter nam voorin in het bakje plaats, en ik nam achter haar in hetzelfde bakje plaats. En daar ging het.......

Het leek van een afstandje minder snel en "heuvelachtig" te gaan dan wanneer je erin zat. http://www.plopsa.be/plopsaindoorcoevorden/attractie/de-bumbamolen <-- hier een indruk van de kikker.

Daarnaast vond ze het fantastisch om van een megaglijbaan af te glijden.. Met Opa hééél veel gedaan, met papa twee keer. Eerste keer ging goed. Tweede keer.......sloeg een spier vast - althans zo voelde het - in mijn been, met als gevolg dat de hele weg naar beneden pijn deed. (en maar lachen.....)..."nog een keer, nog een keer", zei onze dochter, waarop ik zei "vraag maar of Opa nog een keer wil", mij dus slim manouvrerend om niet nog een keer die hele pijn-gang mee te maken :)

Anyway een aanrader, kijk op http://www.plopsa.be/plopsaindoorcoevorden/ voor een indruk.

Met wederom een groet tot de volgende kollum.

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten