Pagina's

zondag 19 september 2010

. . op zoek naar een auto (alweer, deel 1)

Een nieuwe bloglook, een nieuwe aanpak. "De Smidjes . . " met daarachter per titel alles wat je maar kunt verzinnen, dus "De Smidjes .... Gaan op vakantie" of "De Smidjes .... op zoek naar een auto".


Helaas.....We hebben onze mooie luxe v40 moeten verkopen, en we zullen er een goedkopere wagen voor terug willen kopen.

Gisteren hebben we de ene helft van de dag besteedt aan het internetten (marktplaats, volvo fora - of is het fori? -, dealersites, googlen), waar we al hartstikke gaar van werden en dat onze dochter ook op een gegeven moment dacht "Krijg ik nog aandacht of hoe zit dat....".

De tweede helft van de dag besteedt aan het rondtoeren door onze omgeving, zoekende naar de auto's die we tegenkwamen. Maar of ze nu echt mooi waren? nee.....nog niet, maar in principe mag je dat natuurlijk ook niet verwachten voor de prijsklasse waarin we op zoek zijn.

We hebben onze ogen laten vallen op de Volvo 850. Eerder in deze kollumpies, of was het toch alleen via twitter? heb ik aangegeven dat we deze auto wel eens als lease auto mee hebben gekregen, en dat is ons ontzettend goed bevallen. Dus wij zijn op zoek gegaan naar een goede/mooie nog bruikbare volvo 850.

Voor het gevoel hebben we - nadat we een aantal auto's bezocht hadden, maar waar we geen goed gevoel bij houden - ook nog even gekeken naar een rode renault twingo uit een grijs verleden. Ja dahaaag......Een Twingo! is wel een leuk autootje, maar vergeleken bij onze auto (v40) en welke ons hart heeft gestolen (850) natuurlijk geen optie.

Twijfel hier, twijfel daar....

Enfin....
Nu hebben we toch besloten niet naar andere merken te gaan kijken, maar ons alleen te richten op de Volvo 850 GLT. We hebben er een aantal op het oog, en moeten hier nog even verder naar kijken. Dus deze aflevering wordt sowieso vervolgd.

Nog tips, trucs, andere zaken waar we op moeten letten? laat het ons weten, we staan voor alles open! (nou ja...alles...)

Oh ja, nog even iets over onze dochter.

Gisteren waren we dus op weg binnen onze omgeving om de auto's te bekijken. Waren we op een gegeven moment bij een autogarage en onze dochter sliep prinsesheerlijk in haar kinderzitje. Wij besluiten haar te laten zitten/slapen en zetten de auto neer, doen voorzichtig de deuren open (om haar vooral niet wakker te maken). Ik laat de deur open staan, voor toch nog een beetje frisse lucht ... (schijnen ze nodig te hebben) .... Een tijdje later zeg ik tegen mijn vrouw, dat ik toch nog even naar de auto ga, om te kijken of ze al wakker is. En ja hoor.....overstuur......Ik haal haar uit de auto, stel haar gerust en ze mag even lekker spelen terwijl wij aan het rondlopen zijn.

Vanochtend zitten we aan de ontbijttafel en wat zegt dochterlief "toen ik gisteren in de auto zat, en jullie er niet waren....moest ik huilen". Dit heeft ze in totaal drie maal herhaalt......hoezo, je krijgt het nog jááárenlang te horen :)

Met groet en tot de volgende kollum

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten