Pagina's

maandag 13 september 2010

Microfoontje . . .

Vaders en Moeders van weleer,
Staan te dansen telkens weer,
Met de muziek kun je komen,
Tot een feestelijke sfeerOnze dochter zingt mee met muziek! Ach, zult u denken, dat doen ze allemaal. Dat klopt! maar dat maakt het er niet minder interessant op, om het erover te hebben :)

Vooral wanneer ze - let op ze is 3 en een half jaar oud - het liedje Leef! van Jan Smit hoort. (tja bij ons staat de zender nogals eens op 100% nl; tenminste, als ik thuis ben :) Zult u misschien een suffe zender vinden, maar 3fm, radio538, q-music vind ik te schreeuwerig, skyradio ligt mij niet zo, en 100% nl zit er tussen in, met niet alleen maar nederlandse muziek overigens; maar dat is weer een andere discussie....)

Enfin...zodra ze het nummer hoort springt ze van de stoel af en begint te huppelen en te dansen in de kamer, pakt haar microfoon. Alles wat voor een microfoon door kan gaan is een microfoon. Dat gaat van een autotje tot een stukje lego tot een poppetje. Oh nee....poppetjes niet, dat zijn namelijk haar `kindjes`. Als je haar zegt `Leg dat poppetje even weg` , dan krijg je tegenwoordig steevast de opmerking `dat is geen poppetje, dat is mijn kindje!`.

Ook als ouder leer je dus vrij snel :)

Terug naar het nummer Leef! van Jan Smit. Onze dochter pakt iets wat een microfoon moet voorstellen, en rent en zingt door de kamer. Vooral het refrein is dan leuk. De tekst is ongeveer "Leef nu het kan, praat met jan en alleman...", zij maakt ervan "Leef nu het kan, jan demannepan....." (tja..ongeveer, want ze is nu niet thuis en ik kan het haar niet laten zingen, maar geloof me, het klinkt hilarisch als ze mee zingt.

En als Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven (Een Jurk) op de radio zijn met "ik zou zo graag ..." dan roept ze altijd "Dat is jou liedje hé papa?". (ze heeft mij een tijdje terug deze cd gegeven. Waanzinnig leuke cd overigens; echt een aanrader!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten