Pagina's

vrijdag 24 september 2010

. . . gaan op reis; althans....deze Smid alleen :)

In het vroege ochtendgloren,
Staart hij bedachtzaam naar buiten,
Tot een collega hem met een groet,
Uit de dagdroom haalt

Misschien vragen jullie je af waar dit gedicht/versje vandaan komt. Is zelf verzonnen, vanochtend toen ik rond kwart voor acht in Breda aan het wachten was op een collega die voor mij de deur kon openen. Ik keek naar buiten (over Breda heen, uitzicht op de koepel) en bedacht dit gedichtje. Ik heb het niet opgeschreven maar onthouden en dacht vind het wel toepasselijk om dat hier eventjes te melden voorafgaand aan mijn blog :)

Deze week ben ik iedere dag vroeg aan het opstaan (zo rond half zes) om daarna rond kwart voor zes op pad te gaan voor mijn (tijdelijk?) project voor de NHTV in Breda. Ze zijn daar bezig met het OSIRIS project. Enfin...deze blog zou niet zakelijk zijn, dus ik ga er ook niet verder op in, dan moet je mijn zakelijke blog ook maar lezen op http://blog.tjsmid.nl daar kunt u alles lezen over wat ik doe, kan of aanbied!

De vestiging waar ik zit van het gebouw is een redelijk kleurrijk spektakel. Met behulp van vier kleuren (rood, geel, blauw en groen) wordt aangegeven welke richting je daar kunt studeren. Vind ik een mooi concept.

Wat wel een drama is, zijn de mensen die onderweg zijn. Zoals eerder getweet. Het lijkt wel of mensen in de file 170 kilometer per uur willen rijden, terwijl je op dat moment maar 50 kan. Ik zeg bewust kán, want mág is allang geen sprake meer van in Nederland. Komt er een gat in de file? Geven de matrixborden nog 50 aan? Geen probleem, we scheuren met zijn allen gewoon met 120 op de volgende stoet wachtenden af, om daarna flink op de rem te gaan staan en onze voorganger te duwen of te seinen.


En kan alles doorrijden, dan is bumperkleven is een sport geworden, want je moet natuurliijk wel zorgen dat je zo snel mogelijk, weer zo hard mogelijk rijdt! anders tel je niet mee (geloof ik).

Zo stond ik van de week ook in de file. Alles stond stil! (je leest het goed, het stond stil!). Dus ik was eventjes een klein berichtje aan het typen op mijn mobieltje om het thuisfront te laten weten waar ik was. Ja, ik weet het, niet goed te praten dat sms-en onder het rijden...euhm....stilstaan. Zit er een rode passat achter mij, die gaat claxoneren!! Nu vraag ik je....Je staat stil, of je mag misschien een halve meter rijden. Wat is het nut?

Ik denk dat ik een bordje achterop de auto ga laten zetten met de tekst "Als je dit kunt lezen, rijd je te dichtbij"

Met groet,

De Smidjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten