Pagina's

dinsdag 17 augustus 2010

Regen

't regent, 't regent,
De daken worden nat,
Er kwamen twee soldaatjes aan,
Die vielen .. . .

U kent deze woorden wel. De woorden van een versje van vroeger en nu. Heel populair bij kinderen. Ook wij hebben het versje weer eens uit de kast moeten halen. Dochterlief is namelijk nog steeds erg onder de indruk van de storm in hengelo die op 12 juli veel bomen heeft doen omwaaien (voor foto's zie http://twitpic.com/photos/tjsmid ).

Je kunt haar wel vertellen dat er niets gebeurd als het regent, maar toch heeft ze enorm veel moeite om (vooral) de drempel over te gaan om naar buiten te gaan.

Ondertussen zijn we een kleine maand verder en durft ze enigszins wel naar buiten. Een veel gehoord zinnetje op het moment is "Als het droog is dan kunnen we gaan" of - wanneer we bij oma en opa zijn en we gaan naar huis - dan zegt ze "Maar het is nog niet droog" of "het druppelt een beetje", waarna ze redelijk weemoedig naar buiten kijkt. En als dan het moment daar is dát ze naar buiten moet, dan wil ze nu een handje en niet meer los.

Het is moeilijk voor zo'n klein meisje de indrukken te verwerken van zulk een grootschalig gebeuren. En dan niet alleen dat de bomen omgevallen zijn, maar ook nog eens dat het verschrikkelijk hard heeft gewaaid (dit hoorde zij omdat we de ramen open hadden), veel  en hard heeft geregend (natte bladeren waaiden naar binnen, je kon door de regen niet naar buiten kijken zo dicht op elkaar waren de druppels) en het feit dat we direct daarna naar buiten zijn gegaan om polshoogte in de buurt te nemen (tja....dan zijn de omgevallen bomen echt in beeld!).

Langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. De straat heeft geen bomen meer, onze dochter heeft al een paar keer in de regenplassen mogen stampen met haar nieuwe laarsjes, regenjas en paraplu. En langzamerhand merkt zij ook dat regen op dit moment maar regen is en wind op dit moment ook maar wind....

Laten we haar - op dit moment - maar niet vertellen, dat dit vaker zou kunnen gebeuren. . Dat zien we dan wel weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten