Pagina's

dinsdag 13 april 2010

Zegt de ene kruk tegen de andere . . . (2)

Schreef ik laatst over het feit dat mijn vrouw een gescheurde kuitspier heeft (zweepslag), waar ze overigens op dit moment van herstellende is, ze kan alweer een beetje lopen. Wat gebeurt er mij vorige week? (geen idee, maar dat ga je nu vast vertellen hoor ik je denken)

Schiet het mij maandag in mijn rug! Althans, schieten, het was meer geleidelijk. We waren in een speeltuin aan het spelen en ik was ons dochtertje haar nichtje aan het ondersteunen bij het klimmen op het trappetje van de glijbaan en ik voelde al dat er iets niet helemaal lekker ging. Op een gegeven moment tilde ik onze dochter op een wat hogere schommel en toen merkte ik het "HELLUP" , dacht ik.

Over ons dochtertje gesproken, ze is nu nog steeds in de sfeer dat ze alles zelf wil doen. Dat was al zo, maar nu is het helemaal erg. Zo ook vanochtend, ze kreeg een banaantje en mijn vrouw had voor een gedeelte al de schil eraf gehaald. Maar neeeeee hoooorrrrrr.......ze wilde de banaan niet meer hebben, omdat ze hem zelf wilde open maken!

Nog zoiets; in een eerdere kollum heb ik vermeld dat ze enorm met taal bezig is, en nu kopieert ze ons heel vaak. De kreet "Laat maar" is een vaak gehoorde op dit moment. Wel grappig op dit moment. Wat dat betreft ben ik het wel eens met het artikel (zie mijn twitter voor de link) waarin gezegd wordt dat je gewoon 'normaal' met kinderen moet praten in plaats van zogenaamde 'kindertaal'.

Ten eerste: het is goed voor de ontwikkeling van het kind
Ten tweede: het levert komische momenten op

Vandaag even geen hoogstaand kollum-werk, maar gewoon even een verhaaltje tussendoor. Simpelweg om het levend te houden. En natuurlijk voor de mensen die iets willen lezen, om het lezen op zich, zodat er wat te lezen valt.

Spreuk:
Er is geen brug zo hoog of je kan er onderdoor...


Oh ja, nog even dit:
Buzzen / twitterren, 't is maar net wat je leuk vindt, wat je makkelijk vindt om te gebruiken, wat zakelijk gezien meer aanslaaat. Nu is twitter de hype, straks is misschien Buzz de hype. Wie weet wat de toekomst brengen gaat.

één groot opéénvolging van applicaties die feitelijk allemaal hetzelfde als doel hebben (even los van de privé of zakelijke markt).

Rariteit:
Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks, dan kan ik niks ook niet verkeerd zeggen. (of toch wel? als je nix zegt, zeg je ook niks, maar dan anders)

2 opmerkingen:

  1. Hallo Dimst,

    even een hele brandende vraag: Hoe kom je toch aan die spreekwoorden e.d?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't is een kwestie van een 'gave' :)

    BeantwoordenVerwijderen