Pagina's

vrijdag 26 maart 2010

Zo...die zit

Zaten we aan het avondeten. Een beetje later als gepland, maar goed, maakt niet uit.
We waren naar een open dag van een basisschool geweest (dochterlief is 3 en met 3,5 moet je al een school gekozen hebben!). Leuke basisschool. Lekker ouderwets aanvoelende lokalen. Niet te groot, niet te klein.
Wij denken "precies goed!".

Gezellige leerkrachten (met name even geconcentreerd op de kleuterleidsters!) en fijne inrichting. Leuk met thema's aan de gang gedurende het jaar en veel informatie richting de ouders. Wat wil een mens nog meer?


Maar goed. ..we zaten dus aan het avondeten. Gewoon lekker eenvoudig, een paar boterhammen, wat crackers en een kopje koffie.
Ons dochtertje had lekker gesmuld van haar boterham en wilde toen nog een 'krekkuhn', zoals zij dat zo mooi noemt. Crackertje gegeven, natuurlijk met gewone hagelslag. Ja mensen, "Gewone" hagelslag, want je hebt ook nog "Vruchten" hagelslag. Maar eigenlijk wilde ze kokosbrood op haar cracker.

Kokosbrood heeft ze een paar dagen terug ontdekt. Ik vind dat best lekker op brood en we hadden eerst kokosbrood met die 'paarse' vlammen, en daar had ze toendertijd ook wat van geproefd, maar vond ze niet zo lekker. Vorige week hadden we kokosbrood gekocht met die 'bruine' vlammen (oftewel cacao). Die vond ze dus WEL lekker.

Elke keer als we brood gaan eten, wil ze dan ook dolgraag Kokosbrood op brood. Soms doen we dat, meestal iets van smeerkaas of smeerworst. Het kan niet altijd zoet zijn wat de klok slaat.


Ze wilde dus kokosbrood op haar cracker. We hebben dus een cracker met gewone hagelslag gedaan. Wij - mijn vrouw en ik - zaten wat te praten en ondertussen was zij lekker van haar cracker aan het smullen.

(let op nu komt het :))

Op een gegeven moment kijk ik op zij en zie een meisje zitten met een met chocola omsmeerde mond en een leeg bord voor haar. Dus ik vraag: "ben je klaar..." .

Waarop zij mij zegt:
"....dan kun je je broek ophalen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten