Pagina's

woensdag 17 maart 2010

D(r)ie (nie..)

Afgelopen zondag was het zover. Mijn dochter is drie geworden.
Daar ging nog heel wat aan vooraf kan ik je vertellen!!
Vrijdag heeft ze namelijk getrakteerd op de peuterspeelzaal. Ja mensen, het is echt waar, ze heeft iets leuks getrakteerd en een klein dingetje dat lekker is.

Nu hoor ik jullie denken "dat zullen de andere kinderen vast leuk gevonden hebben". . . .Nou........
NIET dus....

We hebben getrakteerd op boekjes (uitdeelboekjes van dikkie dik). Eigenlijk niet ons eigen idee, maar van een collega van mij (nog bedankt Mark!) Niet dat zo heel veel mensen mijn verhaaltjes lezen, maar toch, als er mensen dit lezen, dan weten ze in ieder geval dat het idee van Mark afkomstig is. Welke Mark? Tja...er zijn er zovelen, maar dat maakt niets uit. Als het goed is kun je via mijn twitter account er wel achter komen :)

Anyway, ik dwaal af.

De kinderen vonden de boekjes dus NIET leuk. . . Het was namelijk niet eetbaar. Nou vraag ik je....tegenwoordig draait geloof ik alles om snoep, chips, chocola, noem het maar op. Ze zwaaiden en zwierden met de boekjes, zonder eventjes voorzichtig ermee om te gaan.

Ik weet niet hoe het op andere peuterspeelzalen, kinderdagverblijven eraan toe gaat, maar als dit de tendens is, kunnen we beter ophouden creatief te zijn en naar de C1000 hollen om een grote uitdeelzak chips te halen.... (je merkt het....dit is een uitnodiging om te reageren :))

Problemen.....problemen.....

Zondag dus haar verjaardag gevierd. Ze heeft van ons een mooie fiets gehad - die eigenlijk iets te groot is  maar dat mag de pret niet drukken - Eventjes in de huiskamer ermee gefietst. Om te laten zien aan de opa's, oma's, ooms en tantes. Dat ging best goed!

Zijn we er dinsdag (jaja, papa had een vrije dag) mee buiten gegaan en was ze ineens heeeel erg onzeker en lukte het haar gewoonweg niet (althans...in het begin) en moesten we haar ondersteunen..Vreemd he? Ik denk dat het komt door de indrukken van buitenaf, binnen is toch 'veiliger'. Kan ze namelijk niet tegen auto's aan botsen, op straat fietsen (wat eigenlijk niet mag, maar nu wel even moet), tegenliggers (andere fietsers) tegenkomen enzovoort, enzovoort.

Eind goed, al goed, we zijn een blokje om gegaan en ze heeft lekker gefietst. Moe, maar voldaan thuisgekomen heeft ze nog even lekker met haar andere, nieuw gekregen, speelgoed gespeeld (krijtboord, duplo en meer van dat soort leuke dingen) en hebben we lekker gegeten.

3 opmerkingen:

 1. Ja, ja de jeugd van tegenwoordig he. Wij maar denken dat de kinderen op vandaag meer en meer materialistisch zijn. Nee hoor het draait om snoep om lekkers. Wat dat betreft ben ik ook net een kind ik eet liever een lekker hapje dan dat ik een cadeautje krijg. Ach ja, sommige mensen worden nooit volwassen.

  Gr. Iwan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :( Ik vond de boekjes juist zo leuk :(
  Zal de enschedese jeugd wel zijn ;-)
  Groeten,
  Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Iwan,

  Dat klopt. Zelfde geldt voor ons :) Maar ook niet het materialisme of dat het om wat lekkers draait baart mij zorgen. Meer eigenlijk dat men niet 'blij' kan zijn met wat men krijgt (natuurlijk wordt dit ook gestimuleerd door de ouders....Een reactie van een ouder aan een kind als "Oh, wat leuk!!" werkt natuurlijk positief stimulerender, als een reactie van een ouder naar een kind als "oh...is dat alles?")

  @Mark
  Wij vonden het ook een enorm leuk idee. We hebben ook zelfs de boekenleggertjes gemaakt, met fototje en tekst "Hoera, Selena is 3 jaar". Ik heb het nog wel op de foto, maar helaas de display van de mobiel heeft het begeven. . .
  (ps...ik woon in Hengelo :))

  BeantwoordenVerwijderen