Pagina's

woensdag 17 juni 2009

weer de auto...

Houdt het dan niet op?

U weet het vast nog wel...We hebben een auto gekocht, redelijk aantal kilometers, echter bij onze eerste (lange) rit een storing "Inspuitsysteem defect".....

Gisteren naar de Renault Dealer geweest en even alles laten doormeten en alles verder na laten kijken.
Uiteindelijk zou het repareren, schoonmaken van de motor (waar blijkbaar o.a. het probleem in kan zitten) en nog meer van die kleine reparaties meer gaan kosten dan de hele auto bij elkaar!

Het is zuur, maar waar, de auto gaan we weer inleveren bij de persoon waar we hem gekocht hebben. Die is daar ook niet blij mee, maar ja....

En nu dan?
Tja....op zoek naar een andere auto....
Eigenlijk willen we toch een laguna; maar vanwege dit en de vele berichtgevingen op het internet (kijk maar eens op http://www.autoweek.nl/ en lees de reviews maar eens), hebben we besloten onze neus toch iets langer te maken en te kijken naar bijvoorbeeld volkswagen en volvo's.

Zijn dit betrouwbare auto's?
Ik weet niet, zegt u het maar!
Ook het zoeken op volkswagen of volvo levert genoeg negatieve reviews op.

En daarbij komt nog - althans zo zie ik het - het is maar net hoe je iets beoordeeld.
Wat de een als ontzettend irritant ervaart, heeft de ander misschien helemaal geen problemen mee!

Ik noem bijvoorbeeld een review waarin iemand de betrouwbaarheid van een laguna waardeerde met iets meer dan twee sterren (vijf is maximaal); en dit eigenlijk min of meer baseerde op het feit dat de achteruitsensoren op een gegeven moment het niet meer deden en deze een paar keer vervangen moesten worden!

Dit zegt naar mijn mening meer over de techniek van de sensor dan van algehele toch wel erg prettige wegliggen en het vele plezier van de auto!

Of iemand die de betrouwbaarheid van zijn nieuwe laguna in mindering brengt vanwege de onbetrouwbaarheid van zijn oude laguna!!

Enfin....u begrijpt het al; wij gaan op zoek naar een mooie, betrouwbare, degelijk auto met een klein aantal kilometers, het liefst een ruime gezinsauto, liever geen MPV, misschien een station, oh toch misschien ook niet, flink wat ruimte achterin, misschien ook nog met wat meer luxe als de gemiddelde auto en dan natuurlijk dat de dealer geld toegeeft :)

Mits dit te vinden is natuurlijk.

Suggesties zijn natuurlijk ALTIJD welkom

Ach....
Het leven is als een zwemoefening; alleen met droog oefenen kom je er niet . . .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten